2015. március 1., vasárnap

Itt a tavasz! Az első meleg napsugarak kicsalogatják kertészkedőket a szabadba. Márciusban a legelső kerti munkák közé tartozzon a gyep helyrehozatala és tápanyaggal való feltöltése.

Ha már kora tavasszal gyors eredményt szeretne elérni, akkor az Everris LandscaperPro Maintenance 2-3 hónapos, rövidebb hatástartamú gyepfenntartó műtrágyát javasoljuk. Tápanyagtartalma hűvösebb időben is könnyen felvehetővé válik a fű számára. Fontos, hogy a hatástartam lejárta után, kiszórástól számítva maximum 3 hónappal később, azaz nyár elején a tápanyag utánpótlást meg kell ismételni, a kánikulai szezonra felkészítő Everris LandscaperPro Stress Control típussal.

Ha egy évben csak egyszer szeretne műtrágyát szórni, akkor már márciustól használhatja az Everris LandscaperPro Full Season 8-9 hónapos, hosszú hatástartamú gyepfenntartó műtrágyát. Ha a műtrágya árát elosztja a hatástartammal, egyértelmű, hogy a kezelés milyen költség- és munkaidő-hatékony, hiszen tavasz elején egyetlen alkalommal kiszórva egész évben táplálja a gyepet. Önnek már más dolga nincs is, mint hagyja a gyepet fejlődni, hiszen a tápanyagok leadása mindössze a talaj hőmérsékletétől függ. Ahogyan melegszik a talaj, és beindul a fű fejlődése, nő a tápanyag leadás üteme is. Hogyan lehetséges ez? Következő bejegyzésünkből megtudhatja, mi a technikai különbség a két műtrágya típus között!