2015. szeptember 1., kedd

Őszi vetés

Az idén nyáron a tartós szárazság és légközi aszály, hőség okozott gondot a gyepekben. A nem szakszerűen öntözött gyepfelületeken az idén sok gondot okoztak a foltokban megjelenő gombás betegségek, illetve a kiszáradt, legyengült gyepbe a szárazságtűrő gyomfajok. Az ősz a legkiválóbb időszak arra, hogy helyrehozzuk hibáinkat, javítsuk a legyengült gyep kondíciójának a jó áttelelés, a gyors tavaszi indulás érdekében. Most időszerű a gyeptelepítés, felülvetés, kötött talajon a gyepszellőztetés és homokszórás.
Szeptembertől, amíg azt az időjárás lehetővé teszi, elvégezhetjük a várva-várt gyepesítést, akár fűmaggal, akár gyepszőnyeggel. Sokat hangoztattuk már, hogy az őszi gyeptelepítés sikeresebb, mint a tavaszi, mert…

  1.  nyáron elegendő idő állt a rendelkezésünkre a tereprendezésre, a terület teljes gyommentesítésére.
  2.  a talaj még elég meleg, de a levegő már hűvösebb, a fű gyorsan kel, gyorsabban megerősödik, kevesebb teret ad a gyomoknak.
  3.  a természetes csapadék mennyisége is több, ami segíti a fűmag csírázását.

A gyep minőségét jelentősen befolyásolja az elvetett fűmagkeverék minősége. Az Everris évek óta saját nemesítésű fűfajtákból álló, korszerű, csúcsminőségű fűmagkeverékeket is kínál. Az Everris LandscaperPro fűmagkeverékek az európainál sokkal szigorúbb amerikai szabványnak felelnek meg, azaz magasabb csírázási és tisztasági százalékokkal rendelkeznek.
Tudjon meg többet fűmagjainkról itt  >>

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése