2015. május 22., péntek

Beállt gyepek tápanyagutánpótlása

A szép pázsitnak nem csak a telepítéskor, de később is szüksége van tápanyagra, de még tartósabb, és más összetételű műtrágyára. A gyepnek a megfelelő növekedéshez, valamint a rendszeres taposással, egyéb környezeti ártalmakkal szembeni ellenálló-képessége érdekében a nitrogénen kívül foszforra és káliumra, valamint a szép, smaragdzöld szín érdekében magnéziumra is szüksége van.
A hagyományos műtrágyák főleg csak nitrogént tartalmaznak, hatástartamuk csupán néhány hét, ami kezdetben gyors növekedést, megnyúlást, később pedig – a tápanyagforrás kimerülésével – sárgulást, lankadást okoz. A nem megfelelően táplált fű hajlamosabb a betegségekre, hamarabb elpusztul, kikopik. A hagyományos műtrágyák szemcséi nem egyforma méretűek, ezért még műtrágyaszóró géppel sem juttathatók ki elég egyenletesen a gyepfelületre. Ezért van az, amikor az összefüggő gyepet sötétebb-világosabb foltok, sávok „tarkítják”.

A LandscaperPro AllRound gyepfenntartó műtrágya szemcsemérete ezzel szemben egyöntetű, tehát egyenletesen kijuttatható, hatása pedig egész szezonon át, 4-5 hónapig tart. Nagy mennyiségben tartalmazza a szükséges tápelemeket, tápanyagok leadása a szabadalmazott gyártási és burkolási technológiának köszönhetően folyamatos és kiegyensúlyozott, a fű tápanyag-igényével azonos ütemben.